domingo, 27 de mayo de 2007

Municipals a Lleida

Al llarg de les darreres dues setmanes he tractat de pensar qui seria el candidat ideal per a l'alcaldia de la meua ciutat natal, Lleida. Tot i viure a Barcelona, encara hi estic empadronat.
Així, doncs, per primera vegada, he intentat posar-me en contacte amb cadascun dels candidats a través dels mitjans que aquests han posat al nostre abast. Tots ells, de mode més o menys clar, es posaven a disposició dels ciutadans mitjançant diferents mitjans, uns a través dels seus blogs personals, d'altres a través de senyalar una direcció a la que poder enviar preguntes assegurant que seran respostes.
Doncs bé, durant uns dies he escrit mails, comentaris a blogs i omplert formularis. El resultat ha estat espectacular, qui diríeu que ha estat el candidat més receptiu? Jo havia posat especial cura en els missatges a Àngel Ros i a Isidere Gavin (candidats de PSC i CiU, respectivament), per ser els dos amb més possibilitats de "victòria". No em va servir de res tractar d'analitzar la inviabilitat de projectes urbanístics, o els estudis de trànsit per demostrar les deficiències en l'actual planificació, no he rebut resposta de cap dels dos.
La meua ingenuïtat m'havia fet pensar que si algú afirmava tan vehementment que et respondria, finalment ho faria, però és que aquest algú era un polític, i els polítics i la veritat...
Les respostes d'ICV-EU i de ERC van ser la mateixa que la dels candidats anteriors i la mateixa que la del candidat del PP (he de dir que ICV i PP no garantitzaven resposta, per la seua banda no em sento estafat en aquest sentit). Llavors, qui va ser l'únic a contestar? Àngels Ribes, la candidata de ciutadanas, malauradament amb una resposta insatisfactòria, com era d'esperar.
To plegat, m'ha posat les coses ben fàcils a l'hora de decidir el meu vot. No només no vaig necessitar dia de reflexió perquè el meu vot era per correu (vaig votar dimarts), sinó perquè ja sé què poden esperar els lleidatans de les seves demandes a qualsevol dels possibles futurs alcaldes: silenci.

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Una vez más, cosas como esta me reafirman en mi opinión sobre los políticos.
Política = mentira
Al menos una te ha contestado, pero creo que su intención no era responderte, sinó marcar una diferencia que la haga visible frente a adversarios a priori más poderosos.
Molts petons

JAL dijo...

Yo haría una puntualización en tu comentario, Vitruvia. Que los políticos sean mentirosos no implica que la Política sea una mentira. Otra cosa es que lo que hacen nuestros políticos sea una pantomima que no pueda llamarse Política.

Anónimo dijo...

Completamente de acuerdo.

Anónimo dijo...

:) m'agrada l'experiment que has fet , el sorprenent de tot aixó no es que escriguis, que preguntis, si no creure que un sempre pot fer més del que realment és factible.

M'ha agradat, per cert... encara penso a quí deus haber votat.

:)

salutacions!

aiguamarina

Kt. dijo...

Jal, es catalán el idioma de tu post???

Besos.

JAL dijo...

Aiguamarina, doncs, malgrat que el vot és secret, si vaig votar, i no m'agradava cap dels candidats...

Kt, sí, es catalán. Este domingo eran elecciones municipales en España y, como soy de una ciudad catalana, pensé que ya que había escrito en otros idiomas tenía que escribir en catalán

Anónimo dijo...

Vamos a ver, la politica es parte fundamental del progreso de la sociedad y calidad de vida individual y colectiva, por supuesto que la politica es importante, y hablar de ella más. Pero luego están los participantes, los políticos, que son casi todos unos chorizos. Aquello del poder corrompe es tan cierto, pero algún día, supongo, cuando la evolución de los cerebros por naturaleza sea como mínimo el doble de la actual, quizás la politica sea considerada en su real importancia y no sea dejada en manos de estos tristes hombrecillos y mujercillas... en fin, yo creo en la politica pero soy apartidista, no apolítico...

Muy buen post, me ha encantado que lo hayas hecho en catalán, viva la coexistencia de la diversidad y el poder compartirla desde otras puntas de la península, si señor!...

Salut!

Kt. dijo...

Claro hay que hacer honor a nuestros orígenes!
Besos

Abir dijo...

Un experiment ben curiós!!!
Llàstima que no hagis obtingut els resultats que esperàves.
Un petonet,